Onderdeel van Bekken Expertise Centrum Leiderdorp, bekkentherapie voor volwassenen

Bel voor een afspraak 071 - 785 1087 of stuur een e-mailbericht naar: info@becleiderdorp.nl

logo
logo

Het zindelijkheidsconsult

Het Zindelijkheidsconsult
Onze praktijk biedt een zindelijkheidsconsult gelijkwaardig aan het consult op de Plas en Poeppoli’s in de verschillende ziekenhuizen in Nederland. Deze expertise hebben wij o.a. ingezet bij het oprichten van de Plas en Poeppoli in de Alrijne Ziekenhuizen, waaraan wij participeren.

Het consult
Om een goed beeld van uw kind en de klachten te verkrijgen vindt eerst een gesprek plaats. Hierbij wordt een uitgebreide vragenlijst doorgenomen en worden aanvullende gegevens gevraagd. Door middel van plas-en poepmeetlijsten wordt inzicht verkregen in de klachten en het plas- en poepgedrag van uw kind.

Er volgt een lichamelijk onderzoek van uw kind waarbij wordt gekeken naar de houding- beweging en motoriek van uw kind, de rug en het bekken-heupen worden onderzocht waarbij ook de neurologie en spierfunctie wordt beoordeeld. Het lichamelijk onderzoek vindt altijd plaats in overleg en bijzijn van de ouder(s).

Met behulp van allerlei spelletjes, opdrachtjes en spelmaterialen wordt het gebruik van de adem- buik- bekken- en bekkenbodemspieren beoordeeld. Deze spieren hebben namelijk direct invloed op de functie van de blaas- en darm.

De werking en controle over de bekkenbodemspieren vindt plaats door middel van een inspectie (bekijken) van de bekkenbodem. Verder wordt aanvullende diagnostiek gebruikt zoals uroflowmetrie, echografie en myofeedback. Aan de hand van het onderzoek wordt beoordeeld of een behandeling in onze praktijk nodig is, of dat doorverwijzing naar de kinderarts geïndiceerd is.

Door onze korte lijnen met de kinderartsen en specialisten wordt uw kind, indien nodig, doorverwezen en wordt het volledig onderzoeks dossier met de huisarts en kinderarts overlegd. 

Contactgegevens

Zinderlijkheid Expertise Centrum PlasPoep&Zo
Splinterlaan 162
2352 SM Leiderdorp
071 – 785 1087

Meer contactinfo

Aanwezigheid

Karin Anthonissen

  • Maandag
  • Dinsdag
  • Woensdag

Openingstijden

Afspraak voor telefonisch- e-mail- en beeldbelconsult op aanvraag.    

Maandag:   9:00 - 17:00 uur
Dinsdag:   9:00 - 17:00 uur
Woensdag:   9:00 - 17:00 uur
Donderdag:   9:00 17:00 uur 
Vrijdag:   8:00 17:00 uur